Få hjælp i dag – af en professionel psykoterapeut i Kolding

Er du et svært sted eller har du mistet retning i livet?  Har du brug for hjælp til at komme videre, finde mening eller slippe af med gamle mønstre og overbevisninger?

Hvis du har brug for hjælp nu, og du er omkring Kolding, så vil jeg rigtig gerne hjælpe dig – eksempelvis med at få mere selvværd, slippe fortiden, opnå mere accept og finde nye måder at løse din udfordringer på.

 • Aftentider
 • Kort ventetid
 • Tryghed og empati
 • Gratis parkering

Kontakt Gitta Blume – Klik her!

Når du besøger mig her, er det nok fordi, at du har det svært og har besluttet dig for at søge hjælp. At tage imod hjælp er første skridt på din vej til at få det bedre, så det er godt, at du er her!

Husk: Du er ikke alene. Det er faktisk helt almindeligt for os alle at have svære perioder i livet.

Måske har du en helt konkret udfordring, du ønsker hjælp til. Måske ved du ikke rigtig hvad det handler om. Begge dele er helt ok – Vi finder ud af det sammen.

Jeg hjælper dig også gerne, hvis du har en lægehenvisning. Som psykoterapeut kan jeg ikke hente din henvisning ned – men jeg kan give dig rabat. Hvis du har en lægehenvisning giver jeg dig 200 kr. rabat, hvorved du kan få de første 5 sessioner hos mig for 575 kr. pr session.

Om mig som psykoterapeut

Med over 20 års erfaring og en 4-årig grunduddannelse i psykologi og terapi har jeg meget stor erfaring med at hjælpe folk igennem rigtig mange af de problemstillinger, vi som mennesker møder igennem livet. Udover min grunduddannelse deltager jeg løbende på efteruddannelser og går i supervision.

Inden jeg blev psykoterapeut var jeg sygeplejerske, så jeg har stor erfaring med at snakke med mennesker om de ting, der er rigtig svære her i livet.

Derudover er jeg medlem af Dansk Psykoterapeutforening, hvilket jeg kun kan være, hvis jeg har været på en uddannelse, som foreningen godkender.

Du kan få en fornemmelse af hvem jeg er, ved at se videoen oven for. Og du er også meget velkommen til at skrive til mig via kontaktformularen, så kan vi tage en snak, hvor du kan mærke mig endnu bedre.

Jeg kan hjælpe dig med:

 • at du får indsigt i hvad der har skabt dine problemer.
 • at få hjælp til at løse op for psykiske vanskeligheder, og at bearbejde vanskelige følelser.
 • at få hjælp til at komme i balance, i dit sind og i dit liv.
 • vi taler om dine tanker, følelser og handlinger og jeg hjælper dig med at finde nye måder at håndtere dine tanker og følelser på.
 • at du opbygger selvtillid og at du bliver mere hel og får ressourcer til at klare livet og dine udfordringer.
 • at du får det bedre med dig selv og dine omgivelser.

Det kan være fx være problemer med:

 • angst
 • stress
 • sorg
 • tab
 • depression
 • problemer med forholdet til dig selv
 • problemer med dine relationer
 • konflikthåndtering
 • håndtering af følelser herunder vredeshåndtering og sårethed
 • spiseforstyrrelser
 • incest
 • dårlig opvækst som har skaber besværligheder i dit voksne liv

Psykoterapeut, Psykoterapeut MPF eller psykolog i Kolding – Hvad er forskellen?

Rigtig mange er i tvivl om hvad forskellen på psykologer og psykoterapeuter egentlig er. Og det kan jeg godt forstå – for både en psykolog og en psykoterapeut arbejder med at hjælpe mennesker med at få en bedre mental sundhed og en bedre psyke. Både en psykolog og en psykoterapeut hjælper via samtaleterapi, hjælper over tid og begge ønsker at hjælpe dig med at få det bedre.

Men der er også forskelle – og det er disse forskelle, der måske skal hjælpe dig med at vælge, om det bedste for dig vil være at vælge en psykolog eller en psykoterapeut.

Psykolog, psykoterapeut MPF eller psykoterapeut – titel?
Psykolog er en beskyttet titel, hvilket betyder at man ikke må kalde sig psykolog med mindre man har den rigtige uddannelse (se nedenfor). Psykoterapeut er ikke en beskyttet titel, hvilket teknisk set betyder, at alle kan kalde sig psykoterapeut. Derfor har Psykoterapeutforeningen også skabt deres egen titel – Psykoterapeut MPF (Medlem af PsykoterapeutForeningen) – som man kun må kalde sig, hvis man lever op til en række krav om blandt andet en længere uddannelse (se nedenfor).
Psykolog, psykoterapeut MPF eller psykoterapeut – uddannelse?
En psykolog har en 5 årig teoretisk uddannelse fra et universitet – betalt af staten. En psykoterapeut MPF (MPF = Medlem af PsykoterapeutForeningen) har minimum en 4-årig praktisk funderet deltidsuddannelse og ofte yderligere efteruddannelser – alt sammen betalt af psykoterapeuten selv. Det er altid en god ide, at være opmærksom på hvor meget uddannelse den psykoterapeut du vælger har.
Psykolog, psykoterapeut MPF eller psykoterapeut – egenterapi?
Egenterapi betyder om psykologen eller psykoterapeuten selv har været i terapi og dermed prøvet metoderne på egen krop under deres uddannelse, og om de igennem egenterpi er blevet opmærksomme på deres egne udfordringer og reaktionsmønstre, således at de kan minimere sandsynligheden for at de kommer i spil, når de sidder over for klienter. Psykologer har ikke været i egenterapi. Deres uddannelse er udelukkende teoretisk. Det er først hvis psykologen videreuddanner sig til autoriseret psykolog, at der kræves at psykologen gennemgår egenterapi. Alle psykoterapeuter, er af deres psykoterapeutisk uddannelse blevet mødt af et krav om at de skal i egenterapi. Psykoterapeuter har dermed trænet de psykologiske og psykoterpeutiske teorier og metoder i praksis og mærket dem på egen krop samt gennemgået en personlig udvikling.
Psykolog, psykoterapeut MPF eller psykoterapeut – behandling?
Psykologer er uddannet til at vurdere og stille en diagnose på psykiske sygdomme. Psykoterapeuter uddannes til at hjælpe mennesker med personlige og psykiske udfordringer, som stress, angst, mild depression, dårligt selvværd, sorg, kriser, problemer i relationerne mv. Men altså ikke svære sindslidelser som bipolar, skizofreni, psykoser mv.
Psykoterapeut MPF - hvad er det?
Det er kun tilladt at kalde sig Psykoterapeut MPF, hvis man er medlem af dansk psykoterapeutforening. Og selvom forkortelsen MPF måske lyder eksotisk, så står det blot for “Medlem af PsykoterapeutForeningen”. Psykoterapeutens faglige og personlige uddannelse bliver vurderet, før hun kan blive kan optaget i Dansk Psykoterapeutforening. Dansk psykoterapeutforening optager kun psykoterapeuter, der har gennemgået en anerkendt uddannelse, og som er eksamineret, og selv har gennemgået terapi og har lært at give terapi til andre.

Psykoterapeut, Psykoterapeut MPF eller psykolog i Kolding – Hvad skal jeg vælge?

Det kan være svært at vælge, hvem du skal tale med, fordi det er meget sårbart at have det psykisk skidt – Hvem kan du mon stole på kan hjælpe dig sikkert igennem dine vanskeligheder? Hvem er du så tryg ved, så du tør åbne dig helt op og være sårbar?

Generelt skal du vælge en, du har en god kemi med. Det er nemlig ofte kemien mellem dig og terapeuten der er afgørende for, om du får succes med terapien.

Lyt til din mave, når du skal vælge en en til at hjælpe dig. Det er ikke bare nok at du finder en der er tæt på dig – i dette tilfælde en, der er i Kolding. Eller en, der siger at de kan hjælpe med dét, du kæmper med. Mærk efter, om du tror personen er en du kan få tillid til – og stol på din fornemmelse.

Nogle fordele jeg, som psykoterapeut MPF, kan tilbyde:

 • Jeg kan tilbyde lavere priser fordi jeg ikke er bundet af faste prisfastsættelser som psykologerne er.
 • Den lavere pris kan give dig mulighed for flere samtaler, så vi kan sikre, at du kommer godt rundt omkring dine problemer.
 • Du kan få en tid efter arbejdstid, og evt en aftentid, hvis det passer bedst i kalenderen.
 • Samtalen er 60 min, hvor standard tiden hos psykologer ofte er 50 min fordi de er bundet af en overenskomst hvis de skal modtage tilskud fra kommunen.
 • Prisen er lavere og det giver dig mulighed for at kunne tage flere samtaler og komme godt omkring problemerne.
 • Jeg har ofte kortere ventetid fordi jeg tilbyder terapi også efter kl. 16.
 • Hvis du er sygemeldt, har en lægehenvisning, er på kontanthjælp eller på SU tilbyder jeg dig en lavere pris.

Du er velkommen til at skrive om dit problem, for at høre hvilken hjælp jeg kan tilbyde dig. Skriv evt i kommentarfeltet, hvis du ønsker opringning.

Kontakt Gitta Blume – Klik her!