Få hjælp til angst, stress og depression

Hvis du frygter, at du lider af stress, angst eller depression, skal du først og fremmest vide, at du på ingen måde er alene.

Op imod hver femte dansker oplever at få en depression, hvilket gør dette til en af de mest udbredte lidelser blandt voksne i Danmark. 35.000 er sygemeldt med stress hver dag – og mange flere mærker symptomerne.

Fordi det er problemer af en psykisk karakter, kan de dog være svære at forstå. Vi ved allesammen hvad et brækket ben er og hvad der skal til for at få det til at hele. Men hvad er stress, angst og depression, og hvordan heler man lige dem?

Få hjælp af en dygtig terapeut i Århus i dag.


Connie Skammelsen – Psykoterapeut, Århus C

 • Rabat ved henvisning
 • Weekendtider
 • Omsorg

Kontakt Connie – Klik her!

Mille Køpke: ”Jeg kom hos Connie gennem 4 måneder, hvor jeg intensivt arbejdede med mig selv og i perioder sås vi på ugentlig basis.
Det er en periode af mit liv jeg aldrig glemmer og den bedste gave, jeg nogensinde har givet mig selv.
Jeg giver mine varmeste og bedste anbefalinger til Connie”

Mere om Connie? ... KLIK HER!

Klientudtalelser

Mille Køpke:
”Connie er nærværende, professionel og har en enorm faglig viden, som hun deler ud af på konstruktiv måde – og på en måde der giver mening for mig. Hun er empatisk og har en yderst empatisk personlighed, der virkelig giver mig lyst til at fortælle hende alle mine dybeste hemmeligheder. Jeg kom hos Connie gennem 4 måneder, hvor jeg intensivt arbejdede med mig selv og i perioder sås vi på ugentlig basis.
Det er en periode af mit liv jeg aldrig glemmer og den bedste gave, jeg nogensinde har givet mig selv. Jeg giver mine varmeste og bedste anbefalinger til Connie. Jeg er glad, stolt og dybt taknemmelig!”

Anna Kragh: 
”Efter en svær skilsmisse og med en tung rygsæk fra min opvækst, opsøgte jeg Connie Skammelsen i en alder af 50 år. Connie viste mig kærligt vejen hjem til mig selv. Det har været en konstruktiv, dejlig og berigede rejse. Rejsen er endt med at jeg nu har fundet mit sande selv, og fundet vej helt ind i mig selv, til et sted, hvor der er ro, tryghed og kærlighed. Jeg kan kun give Connie mine aller, allerbedste anbefalinger! At kontakte Connie, er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv! Connie ser, hører og sanser dig. Hun er fagligt superdygtig og seriøs, har humor og så er hun som menneske erfaren og har en meget stor grad af nærvær og empati. I Connies hænder kan du være fuldstændig tryg!

Nanna: 
”Jeg startede hos Connie for at finde ud af hvad årsagen var til nogle bestemte handlinger i mit liv. Ved brug af forskellige øvelser og intense samtaler har jeg lært mig selv og mine grænser at kende. Jeg har lært hvilke veje jeg skal vælge for mit bedste, og er blevet bekendt med de valg jeg bevidst eller ubevidst tidligere har taget og grunden hertil. Connie har hver gang mødt mig med enormt engagement og imødekommenhed. Hun er tilstede 100% og møder mig på alle de områder jeg har haft brug for. Hun vil uden tvivl sine klienter det bedste og yder en kæmpe forståelse og jeg er ikke i tvivl om at hun elsker sit arbejde.Jeg har fundet min stemme igen, og lært mine grænser at kende på ny. Jeg har lært at elske mig selv på en ny måde og jeg er Connie evigt taknemmelig for åbne mine øjne og lade mig lære, at kende mig selv oprigtigt. Jeg har fået så meget med derfra og vil aldrig bytte det for noget. Det er noget af det bedste jeg har gjort for mig selv.”

Anonym:
”At starte er forløb ved Connie, er det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv! Med Connies hjælp har jeg fundet troen på mig selv igen.
Forleden medvirkede jeg spontant på landsdækkende livetv med oprejst pande. Da jeg begyndte hos Connie kunne jeg ikke engang kigge hende i øjenene, når vi snakkede sammen. Det har været en spændende rejse, der slet ikke er slut, og jeg er Connie evigt taknemlig for at rykke mig så meget og støtte mig hele vejen.”

Priser

 • 700 kr. / 75 min
 • 450 kr. / 75 min for pensionister, arbejdsløse, v. lægehenvisning mv.
 • obs: 75 min sessioner – ikke 60 min

Hos mig som psykoterapeut kan du forvente:

 • Mulighed for tider efter kl. 17 samt weekendtider (100 kr. lægges til prisen)
 • Mulighed for hjemmeterapi – til dig, der hellere vil snakke hjemme hos digselv
 • Kort ventetid
 • Rabat til studerende, arbejdsløse, pensionister mv.
 • Nærvær, omsorg og oprigtig interesse for dig og dine udfordringer

Derudover har jeg med 35 år som sygeplejerske meget stor erfaring i at tale med mennesker, der oplever sygdom, traumer/ uhelbredelige eller kroniske lidelser på nærmeste hold og som en del af deres virkelighed. Dét at være berørt af sygdom eller være pårørende til nogen, der er berørt af sygdom kan være en voldsom udfordring for mange, og her kan det hjælpe at tale med nogen, der både forstår sygdommen og det psykiske aspekt.

Adresse

Psykoterapeut Connie Skammelsen
Klinik Fællesskabet
Rosensgade 24, 3. sal
8000 Århus C
Google Maps


Lars Thomsen – Psykoterapeut, Århus V – 18 års erfaring

 • 18 års erfaring
 • Kort ventetid
 • Tider efter kl. 16.

Kontakt Lars – Klik her!

Kasper: ”Da jeg ramte bunden, valgte jeg at ringe til Lars Thomsen. Den beslutning skabte hurtigt lys i mørket! Lars fik på få timer sat min krise i perspektiv, og viste mig en konstruktiv vej ud af krisen. Jeg takker af hjertet for de effektive værktøjer, jeg lærte, og giver Lars mine varmeste anbefalinger.”

Mere om Lars? ... KLIK HER!

Klientudtalelser

Sandie, 39 år:Jeg har haft stor glæde af mine samtaler med dig. Du er en inspiration og er fantastisk god til at få sat mine tanker i gang, og det gør dig langtidsholdbar. Tak for det!”

Pia, 38 år: “Jeg har benyttet mig af Lars som coach af flere omgange. Lars har en unik evne til at skabe tryghed og samtidig udfordre ens tanker og tankemønster på en anerkendende måde. Jeg har alle gange gået fra samtalen med Lars både lettet, klogere og bedre rustet. Jeg giver Lars mine bedste anbefalinger og vil ikke selv tøve et sekund med at ringe til ham.”

Mikkel, 22 år: “Jeg begyndte at komme hos Lars, fordi jeg havde brug for hjælp til at finde ud af hvilken retning jeg skulle gå i livet. Jeg var både presset af de mange uddannelsesvalg jeg havde foran mig og af de høje krav, som samfundet stiller til de unge, og havde svært ved at finde ud af hvad der var det rigtige valg for mig. Lars hjalp mig til at indse hvilke specielle egenskaber og kompetencer, lige præcis jeg havde, samt til at opdage hvad mine passioner var og hvad jeg egentlig brændte for. Lars havde stor forståelse for min situation, og var i stand til at gøre sine råd og sin vejledning 100% specifikke ift. mig og min situation, hvilket hjalp mig meget. Takket være Lars er blev jeg langt mere rolig omkring den vej, jeg gerne ville gå.

Priser

 • 900 kr. / 75 min
 • 700 kr. v. henvisning / studierabat
 • OBS: Pris er for 75 min – ikke 50 min.

Hos mig som psykoterapeut kan du forvente:

 • Stor erfaring med mennesker og relationer
 • Et trygt og tillidsfuldt samtalerum
 • Omsorg og nærvær
 • At blive set, hørt og taget alvorligt
 • Konkrete og praktiske modeller og værktøjer

Adresse

Lars Thomsen
Haslegårdsvej 10 (Tæt på Hasle Torv)
8210 Århus V
Google Maps
Bus 3A og 14 kører til Hasle Torv


Symptomer på stress, angst og depression

Alle tre udfordringer opleves forskelligt fra person til person. Du kan derfor opleve, at du kan nikke genkendende til mange eller få af nedenstående symptomer, uden at kunne konkludere, hvad der er galt.

Symptomer på stress

 • Hjertebanken
 • Hovedpine
 • Svedeture
 • Tankemylder
 • Indre uro
 • Mavesmerter
 • Appetitløshed
 • Hyppige infektioner
 • Forværring af kronisk sygdom som fx psoriasis og sukkersyge

Symptomer på angst

 • Hjertebanken
 • Sveden
 • Rysten
 • Mundtørhed
 • Tænderklapren
 • Åndenød/vejrtrækningsproblemer
 • Kvælningsfornemmelse
 • Svimmelhed
 • Katastrofetanker
 • Lyst til at undgå / flygte / trække sig

Symptomer på depression

 • Nedtrykthed og tristhed
 • Nedsat lyst og interesse
 • Nedsat energi og øget træthed
 • Nedsat selvtillid eller nedsat selvværdsfølelse
 • Tankemylder
 • Selvbebrejdelser, skyldfølelse og depressive vrangforestillinger
 • Tanker om død og selvmord
 • Besvær med at tænke, huske og koncentrere sig

Hvad er stress og hvad kommer det af?

Når vi taler om stress, taler vi oftest om arbejdsrelateret stress. Der er ingen tvivl om at arbejdet i mange situationer er en væsentlig årsag til at nogen får stress, men der kan også være udslagsgivende faktorer i privatlivet, som du er nødt til at se på, for at komme ud af din stress.

Både arbejdet og privatlivet kan give stress, hvis det psykisk ikke er behageligt at være der. Det kan være en chef, der lægger for stort pres på dig, eller en følelse af at kollegaer ikke behandler dig ordentligt. I hjemmet kan det være for mange opgaver, udfordringer med relationerne til din familie. Stress udspringer primært på baggrund af grænser, der ikke sættes eller behov, der ikke mødes

Stress kan også opstå, hvis der er mange ændringer, så som omorganiseringer på arbejdet, fyringsrunder, skilsmisse eller flytning. Det kan også opstå, hvis du føler du er nødt til at handle i strid med dine værdier. Igen kan dette forekomme både på arbejdet og i hjemmet.

Derudover kan stress komme fra vores egne tanker. Hvis du bekymrer dig for meget eller fokuserer på alt det er der er galt, eller alt det, du ville ønske var anderledes, så kan dette også starte negative spiraler, som i sidste ende kan give dig stress.

For langt de fleste er det et chok at finde ud af at de har stress. Langt de fleste, tror at de bare lige har lidt travlt i et stykke tid, og at hvis de klemmer ballerne sammen lidt endnu, så kommer der ro på lige om lidt. Derudover er der den personlige følelse af overraskelse, simpelthen fordi de fleste ikke tror, at stress er noget, der kan ramme dem…

Hvad er depression ?

Hvis du har en depression, oplever du højst sandsynligt at være trist, modløs eller direkte opgivende det meste af tiden. Du har mistet din energi, og du overkommer ikke så meget – hverken hjemme eller på arbejde. At involvere dig med andre mennesker kan virke fuldstændig uoverskueligt, og det samme kan de helt små ting i hverdagen så som indkøb, opvask og madlavning. Som tiden er gået er du løbet mere og mere tør for ideer til, hvordan du kan forbedre situationen. Ofte vil du også opleve en masse selvkritiske tanker og en gennemgribende følelse af, at du burde kunne tage dig sammen – og fordi du ikke kan, er du bare ikke god nok. Disse tanker gør kun depressionen værre, og en negativ spiral er sat i gang.

Vi taler ofte om depression som en sygdom, noget som kommer til os. Og måske tænker du at vi bare må vente på at den går over, som en slags sygdom der skal kurere sig selv. Ligesom en influenza eller forkølelse. Sådan er det ikke med depression. Som med et brækket ben er der behov for hjælp til at få den til at hele, men den gode nyhed er, at der er hjælp at få. 

Hvad kommer depression af?

Depression kan komme af mange forskellige ting. Den kan komme, hvis du for længe går imod dig selv ved ikke at lytte til dine egne grænser og dermed måske jævnligt ender med at overskride dem. Den kan også komme af, at problemer stiger dig over hovedet både i din hverdag og på dit job. Den kan komme af tab og sorg, som ikke er blevet bearbejdet. Eller af gamle traumer, mobning, en vanskelig opvækst, misbrug, eller af at have skullet være omsorgsperson for en anden voksen eller søskende, så du har måttet tilsidesætte dine egne behov. Endelig kan depression også komme af stress gennem lang tid, hvor du måske bare har knoklet mere og mere på, og ikke været opmærksom nok på dine egne behov og følelser.

Det fælles er, at der er følelser i klemme.

Måske undertrykker du dine følelser og parkerer dem inde i dig i situationer, hvor du skulle have sagt noget – bider tænderne sammen og lukker dig lidt inde i dig selv, bliver stille og indadvendt. Når vi ignorerer eller parkerer vores følelser og reaktioner indeni, oplever vores selv at blive behandlet dårligt. Det skaber ofte grobunden for selvkritiske tanker, selv utilfredshed, nogle gange et selvhad, eller oplevelsen af et lavt selvværd.

Depression er en tilstand, der bygger sig op over tid, måneder – år. Og den kan ende i en fastlåsthed og udmattelse, som kan ødelægge livskvaliteten og føre til, at du måske helt har mistet energien til at klare hverdagen, dit job eller livet i det hele taget. Depression er ofte også ødelæggende for de nære relationer, hvis du måske trækker dig og skubber folk væk, eller måske reagerer vredt og irriteret udadtil, fordi du har det så skidt. Ofte bliver depressionen værre og værre med tiden – derfor er det en god ide at få hjælp til at arbejde dig ud af den.

Med depression følger ofte

 • Angst
 • Stress
 • Selvkritiske tanker
 • Skyldfølelser
 • Lavt selvværd
 • Forvirring
 • Nedsat evne til at koncentrere sig
 • Søvnproblemer
 • Fysiske symptomer som fx hovedpine, spændinger og smerter i kroppen, mavepine og spiseproblemer.
 • Vanskeligheder med at forstå dine følelser eller at holde dem ud, samt forvirring om hvem du selv er, og hvordan du skal håndtere dit liv bedst.

Hvordan kommer jeg ud af angst, stress eller depressionen?

Det der også skal til for at komme ud af angst, stress eller depression, er at du bliver klar over hvilke følelser, der er svære for dig at rumme og udtrykke. Derudover skal du lære at være i dine følelser – både de glade, de kede, de vrede og de konfliktfyldte, så du ikke skal fortsætte med at undertrykke dem.

Angst, stress og depression kan være meget voldsomme, og oftest er det nødvendigt at få hjælp af en person der har den rette erfaring og viden.

Hjælpen handler om, at du bliver klogere på, hvad der skaber problemerne i dit liv, og at du lærer nye måder at forstå dig selv på, og at du lærer nye måder at håndtere dine følelser på, og evt. får bearbejdet sorger og sår i dit liv. Måske er du bange for at vise dine følelser, eller tænker at det er klogest at lade være. Eller måske tænker du at dine følelser er forkerte eller overflødige, måske føler du dig forkert og overflødig.

Ved at bearbejde de følelser… Ved at lære nye måder at udtrykke dig på… Ved at lære nye måder at tænke og føle og handle på kan du få dit liv tilbage.

Efterhånden som du finder vejen ud af din angst, stress eller depression vil du føle dig stærkere og klogere på dig selv, og opleve at du har fået større selvtillid og selvværd.

Mennesker, der har fået hjælp til at komme ud af deres angst, stress eller depression, siger ofte: ”Det skulle jeg have gjort for længe siden”. De oplever, at de har fundet nye måder at leve på, og en meget større tilfredshed i deres liv og med sig selv.

Det er ikke en skam at have et problem – det er en skam ikke at få hjælp.

 

At søge hjælp hos en psykolog eller psykoterapeut…

Når du besøger denne side, er det nok fordi, at du har det svært og har besluttet dig for at søge hjælp. At tage imod hjælp, er første skridt på din vej til at få det bedre – Så det er godt, at du er her!

Husk: Du er ikke alene. Det er faktisk helt almindeligt for os alle, at have svære perioder i livet.

Måske har du en helt konkret udfordring, du ønsker hjælp til. Måske ved du ikke rigtig hvad det handler om. Begge dele er helt ok – og helt normalt. Uanset om du vælger en psykoterapeut eller en psykolog, vil de sammen med dig finde ind til hvad der skal arbejdes med.

Psykoterapeut eller psykolog i Århus?

At leve livet betyder også at gå igennem kriser, sorg og udfordringer. Det gælder for os alle, det er en naturlig del af livet. Hvis du lige nu er udfordret, har du måske brug for at få hjælp hos en psykoterapeut eller en psykolog i Århus.

Mange føler det lidt som et nederlag at skulle søge professionel hjælp hos eks. en psykolog, for hvorfor kan de ikke klare det hele selv, når nu alle de andre lader til at kunne? Det er egentlig lidt pudsigt for på andre områder i livet, søger vi naturligt hjælp, når vi har brug for det.

Hvis du har ondt i tænderne, går du til tandlæge. Hvis du har ondt i ryggen går du til læge eller kiropraktor. Hvis bilen går i stykker sender du den på værksted. På samme måde kan du få hjælp til at håndtere livets udfordringer hos en psykoterapeut eller en psykolog.

Det du kan få hjælp til er bl.a. at søge efter og finde alle de ressourcer frem, som du rent faktisk har. Man kan sige, at du hjælpes til at få et nyt og større perspektiv, på det du oplever.

Uanset om du vælger en psykolog eller en psykoterapeut i Århus foregår hjælpen via samtaler. Yderligere foregår det med forskellige redskaber og øvelser.
Ofte ligger årsagen til vores udfordringer nemlig “gemt” i kroppen, og for at skabe varige forandringer, må vi ind og mærke følelserne i kroppen.

Efter et forløb, vil du opleve, at du har fundet ind til dig selv – ind i din essens. Du vil opleve, at du står stærkere blot ved at være den, du er. Du ved, hvad du indeholder, og du ved, at livets udfordringer gør dig endnu mere stærk og hel… fordi du har fået hjælp til at se dig selv i det rette perspektiv. Du har også fået konkrete øvelser og redskaber, der kan hjælpe dig med bedre at håndtere de svære ting i dit liv.

Hos en erfaren psykoterapeut/psykolog i Århus, kan du få hjælp med

 • Angst
 • Stress
 • Depression

Samt finde årsagen til og tegnene på problemerne, således at du kan lære hvordan du skal undgå at dine udfordringer kommer tilbage på et senere tidspunkt.

Virker psykoterapi?

Der står på Psykiatri Fondens hjemmeside ”Vi ved, at psykoterapi virker. Det er dokumenteret i mange videnskabelige undersøgelser. For eksempel ved man, at den gennemsnitlige patient efter endt psykoterapi klarer sig bedre end 80% af dem, der ikke har fået psykoterapi, og de sidste 20% vil ikke få det bedre end dem, der ikke har været i terapi. Det er et godt resultat sammenlignet med det udbytte, man får ved behandling med medicin (psykofarmaka).”

At terapien virker, er dokumenteret videnskabeligt. Det understøtter fint den oplevelse vi har som terapeuter i vores daglige arbejde med klienter.

 

Du har allerede alt det der skal til, for at du kan få det bedre …

Når du har det dårligt, vil dine tanker være optaget af problemet næsten hele tiden. Som psykoterapeut/psykolog hjælpes du med at bryde de tanker, så du kan se ud over problemet. På den måde kan du få øje på, at der også er rigtig meget, der virker for dig, selv om du har det skidt.
Det giver dig den ro og energi, du har brug for til at lette og forandret, dét der er svært.

 

Kun når du føler dig tryg, kan du få hjælp ud af det svære.

Uanset om du søger hjælp hos en psykolog eller en psykoterapeut i Århus er det en forudsætning for et godt forløb, at du føler dig fuldstændig tryg. Derfor er det vigtigt, at du mødes lige præcis dér hvor du er. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Det er, som det er, lige nu og her. Dette ved en dygtig psykolog/psykoterapeut.

Hvis du endnu ikke har set videoerne, så kan det være en rigtig god ide at gøre nu, da de vil give dig et billede af hvem du kan se dig selv snakke med. Alle undersøgelser siger, at det er essentielt med en god kemi mellem terapeut og klient, for at der kan komme et godt udbytte af forløbet. Så hvem af dem, har du den rigtige følelse med?

Hvis du føler at en af os er den rette terapeut til at hjælpe dig, er vi klar til at høre fra dig.